Ayı Adam

[starttext]

Tür:Belgesel, Biyografi
Yönetmen:Werner Herzog
Senaryo:Werner Herzog
Yapımcı:Lions Gate Entertainment, Discovery Docs
Görüntü Yönetmeni:Peter Zeitlinger
Müzik:Richard Thompson
Süre:1 saat 43 dk


Usta yönetmen Werner Herzog son filminde, amatör boz ayı uzmanı ve vahşi doğa eylemcisi Timothy Treadwell’in yaşamını ve ölümünün ardındaki gerçekleri gözler önüne seriyor. Treadwell, Alaska’daki bir Ulusal Park’ta, ayılar arasında silahsız olarak on üç yaz boyunca yaşadı ve deneyimlerini filme çekti.


Ekim 2003’te, Treadwell’in ve kız arkadaşının bir boz ayı tarafından parçalanıp yenmiş cesetleri bulundu. Herzog’un hayvanlara duygusal açıdan yaklaşmayan bu alışılmadık belgeselinde Treadwell’in kendi belgesel filminden parçalar da kullanılarak doğa ve insan arasındaki hassas ilişkinin sınırları sorgulanıyor.


Doğanın Kendi Sınırları Vardır!!!


Usta yönetmen Werner Herzog, kendini doğal hayatı korumaya adamış, amatör bir boz ayı araştırmacısı olan Timothy Treadwell’in yaşamını ve trajik ölümünü anlatıyor. Treadwell, kendini Alaska’nın boz ayılarını kurtarmaya adamış ve onlarla birlikte barış içinde yaşayabileceğine inanan hırslı ve korkusuz bir çevreci miydi yoksa insanlardan kaçıp doğaya sığınan ve sonucunda hem kendinin hem de kız arkadaşının ölümüne neden olan bencil bir araştırmacı mıydı?

[endtext]

0 comments:

Yorum Gönder